
چهل و دو در رمان طنزآمیز راهنمای مسافران مجانی کهکشان – نوشته داگلاس آدامز، پاسخ نهایی سوال زندگی، جهان و همه چیز است. در این داستان این جواب را دومین کامپیوتر جهان بعد از هفت و نیم میلیون سال محاسبه میکند. متاسفانه کامپیوتر در جواب به تعجب همگانی ناشی از جواب عجیب ۴۲ به آن سوال پیچیده عنوان میکند که سوال به شکل درستی پرسیده نشده و در نتیجه جواب واضح نیست.
دانشمندان از کامپیوتر میخواهند تا سوال درست را مطرح کند و جواب میشوند که «ممکن نیست. اما میتوانم کامپیوتری از خودم قویتر طراحی کنم که بتواند سوال صحیح را کشف کند.». این کامپیوتر بیولوژیک دقیقا ده میلیون سال دیگر زمان لازم دارم تا سوال نهایی را کشف کند.
جواب چهل و دو و سوال پاسخ نهایی سوال زندگی، جهان و همه چیز بعد از این کتاب در فرهنگ
گیکها
به یک مفهوم عام تبدیل شد. در تصویر بالا میبینید که حتی ماشینحساب گوگل، این جواب را میداند و در پاسخ به جستجو به دنبال Life, the universe, and everything جواب جادویی را برمیگرداند. همین موضوع در موتور دانش ولفرام و بسیاری بتهای چت نیز صادق است. حتی در فیسبوک نیز با وارکردن اموتیکن :۴۲: در چت میتوانید اسمایلی «پاسخ نهایی سوال زندگی، جهان و همه چیز» را استفاده کنید.
در زندگی روزمره این عدد را تقریبا در هر جایی که یک گیک حضور دارد میتوانید ببینید. مثلا در سریال لاست، آخرین عدد رمزی، ۴۲ است یا نام قسمت چهل و دوم دکتر هو، «جواب نهایی» گذاشته شده.